Kjenner du deg ikke igjen? Vi oppdaterer utseendet vårt, men vår service, kunnskap og vårt store sortiment forblir det samme.

Heksagontepper

Heksagonen, med sine seks hjørner, er en populær geometrisk figur som finnes både i blomster og bier i naturen, og i tepper, innredning og mote.

Velg et teppe med geometriske heksagonmønstre!

Hvis du våger å studere en bikube på nært hold, kommer du for eksempel til å kjenne igjen det geometriske mønsteret i vokskakene. Hvis du studerer Instagram-feeden din i stedet, kommer du til å kjenne igjen den sekskantede heksagonen i tepper, tekstiler og innredning.

Populært art deco-mønster på tepper av ull og skimrende viskose

Geometriske figurer som heksagoner er sterkt forbundet med art deco-stilen innenfor arkitektur, interiør og mote. Art deco slo først gjennom på det glade 20-tallet. Det var glamorøst, elegant og lekent. Streng geometri ble blandet med blankt metall, reflekterende speiloverflater og eksklusivt steinmateriale. Ikke helt ulikt dagens Instagram-feed, med andre ord. Det er knapt nok noen overraskelse at heksagonmønsteret er en populær kombinasjon i tepper av skimrende viskose.

Stort teppe med heksagon 200x300 cm eller 250x350 cm?

Mange forbinder kanskje først og fremst heksagontepper av viskose med art deco-inspirert interiør. Geometriske mønstre, som for eksempel den sekskantede heksagonen, blir stadig mer og mer aktuelt. På 50- og 60-tallet dukket forskjellige varianter av heksagonmønsteret regelmessig opp i tekstiler og på tapet. I dag har heksagonmønsteret kommet tilbake til de fleste typer tepper. Ikke minst er store ulltepper med heksagoner et godt valg for å få den rette følelsen av retro med arvede designklassikere og auksjonsfunn fra 50- og 60-tallet. Et stort og fint heksagonteppe i lysegrå farge kan binde sammen den genuine sjarmen og følelsen av omsorgsfull kvalitet i for eksempel en spisegruppe av teak fra 60-tallet, med dagens moderne nedstrippede stilideal. Et gult, grønt eller kanskje rustoransje ullteppe i samme geometriske mønster tilfører spenning og individualitet.

Store tepper blir mer og mer populære. Et generøst, stort teppe under for eksempel sofagruppen binder møblene sammen, og skaper følelsen av et rom i rommet. Da trenger du ofte en størrelse på 250x350 cm eller 300x400 cm. Under spisebordet anbefales slitesterke ulltepper. Hvor stort teppe du trenger under akkurat ditt bord kommer an på størrelsen på bordet, samt proporsjonene på kjøkkenet eller spisestuen. Som regel er 200x300 cm en egnet minimumsstørrelse, og mange velger 250x350 cm. Les gjerne mer om ekstra store tepper, og muligheten for å bestille spesialmål.

Du er velkommen til å utforske Kilands mange retroinspirerte tepper med heksagonmønster!

Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel