Kjenner du deg ikke igjen? Vi oppdaterer utseendet vårt, men vår service, kunnskap og vårt store sortiment forblir det samme.

Råd for vedlikehold og vask av dine tepper

Tips og råd for vedlikehold av dine tepper finner du her. 

Et teppes livslengde beror mye på vedlikeholdet. Gjør det til en vane å støvsuge teppet minst én gang i uken og heng det ut for lufting noen ganger i året.

For at teppet skal slites jevnt er det bra å vri det nå og da. Unngå å dra møbler over teppet. For å minske slitasjen kan du benytte teppeunderlag som også fungerer som sklibeskyttelse. Benytt alltid et flatt munnstykke til støvsugeren når du støvsuger, og avslutt med å støvsuge i luggens retning. Trykkmerker på tepper fjerner du enklest ved å fukte luggen med lunkent vann og blåse lett med en hårføner samtidig som du børster opp luggen.

Har du et gummiert teppe skal du aldri henge det opp med latekssiden mot solen. For å unngå opphøyde kanter må et gummiert teppe alltid rulles med rettsiden utover. Om du våttørker gulvet, se til at gulvet er helt tørt når du legger på teppet. Ellers er det en risiko for at latekssiden setter seg fast i gulvet.

Om du har et nytt ullteppe, bli ikke urolig om det loer av seg i begynnelsen. Det gjør det ofte under de første ukene, da det er et overskudd av ull fra produksjonen. 

Bomullstepper kan krympe ca. 5% på bredden og ca. 8% på lengden ved vask i 30°C. Også ved vask av øvrige tepper kan man regne med en viss krymping. Alle tepper blekner med tiden og får oftest vakrere og mykere farger. Bomullstepper blekes fortere enn andre tepper.

Vasking

Mindre flekker fjernes enklest ved å angripe flekken direkte med et rent håndkle/klut, lunkent vann og en dråpe vaskemiddel. Skum opp vaskemiddelet og gni forsiktig. Denne metoden bruker å fungere godt på de fleste typer tepper, både syntetiske tepper og ulltepper.

Spesifikke råd for vask av ulike teppetyper

Under følger mer detaljerte vedlikeholdsråd for spesifikke tepper.

Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel