Vegg-til-vegg-teppe i en trapp

Mange oppdager fordelene med vegg-til-vegg-tepper, og velger å legge inn et mykt og deilig vegg-til-vegg-teppe i noen av rommene hjemme. Når man har bestemt seg for, eller vurderer å legge vegg-til-vegg-teppe, oppstår det ofte en del spørsmål.

Noen spørsmål som ofte går igjen er om man kan legge vegg-til-vegg-teppe i en kjeller, legge det på betonggulv, og hvordan man legger et vegg-til-vegg-teppe i en trapp. I dette blogginnlegget skal vi prøve å svare på disse spørsmålene.

Vegg-til-vegg-teppe i kjelleren, på betong

Kan man legge et vegg-til-vegg-teppe i en kjeller, og/eller på et betonggulv?

Ja, det kan man. Vegg-til-vegg-tepper puster, og dermed kan luften sirkulere gjennom teppet. De eneste teppene du ikke skal legge i en kjeller er vegg-til-vegg-tepper med gummibakside. Så lenge teppet har en bakside som puster, f.eks. filt eller actionback, kan luften sirkulere. Da går det fint å legge teppet direkte på betonggulv i en kjeller.

De gangene vi ikke anbefaler at man legger vegg-til-vegg-teppe i en kjeller er hvis du vet at du har åpenbare fuktproblemer. Dersom det ofte er vått eller fuktig på gulvet og nederst på veggene, bør du ikke legge vegg-til-vegg-teppe.

Vegg-til-vegg-teppe Atlas i kjelleren

Hva slags vegg-til-vegg-teppe bør jeg ha i en trapp?

I en trapp bør man ha et ganske tett og slitesterkt teppe. Man kan legge et teppe med såkalt løkkevevd lugg, eller skåret lugg. Det vanligste er å legge et teppe med løkkevevd lugg i en trapp, eventuelt et såkalt nålefiltteppe, siden disse to teppetypene som regel slites mindre. Men vil man legge et litt tykkere teppe med skåret lugg går det også fint, så lenge teppet er tilpasset for å ligge i en trapp. Hvor kraftig og slitesterkt teppe man skal legge kommer også an på om du skal dekke hele trappen, eller bare legge teppet på trinnet. Skal du bare ha teppe på trinnet er det litt enklere å bytte ut teppet hvis det blir slitt, og da kan man velge et teppe med en litt enklere kvalitet.

Hvis man skal man dekke hele trappen med teppet, må det limes på plass med kontaktlim. Å legge et heldekkende teppe på denne måten i en trapp er relativt komplisert, så vi anbefaler at du får hjelp av en gulvlegger for å legge teppet. Gulvleggeren måler i de fleste tilfeller opp trappen, og regner ut hvor mye teppe man trenger. Når man dekker hele trappen med teppe, bør man velge et teppe av god kvalitet som er beregnet på trapper, så kommer teppet til å holde i mange år fremover uten å se slitt ut. Det er også viktig å tenke på at teppet er tett nok, så ikke bunnen synes der det strekker seg rundt trappenesen.

Mer info

Klikk her for å se vårt sortiment av vegg-til-vegg-tepper og heldekkende tepper

Klikk her for å lese en mer detaljert guide for vegg-til-vegg-tepper