Hvorfor er bomullstepper så gode? Her får du svaret!

Bomull er et av de vanligste materialene vi omgir oss med. Listen over bomullsprodukter kan gjøres lang, og det er selvfølgelig flere grunner til at vi omgir oss med så mye av dette fantastiske naturmaterialet! I denne guiden vil vi fortelle deg hvorfor vi liker bomull, og hvilke egenskaper dette materialet har.

Fem grunner til å velge bomull:

  • Bomull er et naturlig materiale.
  • Materialet er veldig enkelt å vedlikeholde.
  • Den transporterer bort overflødig varme og er derfor ekstra behagelig i varme klima og rom.
  • Bomull er slitesterk, samtidig som den føles myk.
  • Bomullstepper lages i massevis av modeller med forskjellige farger, former og teksturer, så valgene er mange!

 

Hva er bomull?

Bomull er en myk, luftig fiber som vokser rundt frøene på bomullsplanter, en plante som tilhører malvafamilien. Flere teppetyper lages helt eller delvis av bomull. Det finnes tepper som er laget utelukkende av bomull, hvor både renning og garn er av bomull. For eksempel er den populære filleryen laget av rester av bomullsstoff som er vevd sammen, en teppetype som har eksistert veldig lenge. Men også i tepper hvor garnet består av for eksempel ullgarn eller syntetisk garn, er renningen ofte i bomull.

Hvordan ta vare på bomullstepper?

Bomullstepper er praktiske på flere måter. Smuss og flekker fjernes med lunkent vann og et mildt rengjøringsmiddel. Noen bomullstepper kan til og med vaskes direkte i vaskemaskinen. Les imidlertid alltid vaskeanvisningen før du vasker teppet ditt. Alle tepper bør også støvsuges ofte for å unngå unødvendig slitasje. I tillegg til dette trenger ikke bomullstepper mye vedlikehold, noe som gjør dem populære blant mange.

Hvor kan jeg finne bomullstepper?

Som nevnt ovenfor er det mange teppetyper som er laget av bomull. Du finner mange forskjellige bomullstepper på nettsiden vår.Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel