Kjenner du deg ikke igjen? Vi oppdaterer utseendet vårt, men vår service, kunnskap og vårt store sortiment forblir det samme.

Størrelsesguide for tepper

Å kjøpe et nytt teppe kan være en god og enkel måte å forandre et helt rom. Teppet kan brukes til å ramme inn flater, knytte sammen flater eller skape en bedre romfølelse. Det å velge riktig størrelse på teppet, er imidlertid ikke alltid så lett. Mange av kundene våre undrer seg over hvilken størrelse som er riktig for deres stue eller spiseplass. Som en hjelp på veien har vi laget en guide med bilder hvor du enkelt kan se hvordan for eksempel en sofagruppe eller et spisebord oppleves i forhold til forskjellige teppestørrelser.

Når du skal kjøpe et nytt teppe, er det viktig å tenke på hvor teppet skal plasseres. Rommet som teppet skal legges i, kan ha begrensninger av ulike slag, og mange må også ta hensyn til møbler og annet interiør. Men du skal ikke være redd for at teppet skal ta for stor plass i rommet. En av de vanligste feilene kundene våre gjør, er å kjøpe for lite teppe. Et større teppe vil ofte gi en mer hjemmekoselig følelse og skape en bedre innramming av sofagruppen eller spisestuemøblene.

Nedenfor har vi samlet noen tips til deg som kan være nyttige når du skal velge størrelse på det nye teppet ditt.

Teppe til sofagruppe

På bildene nedenfor ser du en sofagruppe plassert på et teppe i de fem vanligste rektangulære størrelsene for sofagrupper. Sofaens størrelse er 240 x 90 cm, og lenestolene er 90 x 90 cm.

Hvis du ser på bildene, vil du tydelig legge merke til at et større teppe gir et mer harmonisk uttrykk og rammer inn sofagruppen på en smakfull måte. Et godt tips er at teppet til en sofagruppe bør være minst like bredt som sofaens bredde og gjerne bredere. Hvis det er mulig, ser det også innbydende og koselig ut når så mye som mulig av sofagruppen står oppå teppet.

Størrelsesguide tepper 140 x 200 cm og 160 x 230 cm

Størrelsesguide tepper 200 x 290 cm og 240 x 340 cm

Størrelsesguide tepper 300 x 400 cm

Teppe til sofa med sjeselong

Et vanlig spørsmål fra kundene våre er hvilket teppe du skal velge hvis du har en sofa med sjeselong hjemme. På bildet under ser du en sofa med sjeselong på et teppe i to vanlige rektangulære størrelser. Størrelsen på sofaen er 240 x 90 cm, og sjeselongens dybde er 160 cm.

Et godt råd er å velge en teppestørrelse som er så stor at du kan sette sjeselongen oppå det, enten helt eller delvis. Som du ser på bildet nedenfor, vil et større teppe gjøre at du kan sette hele sjeselongen oppå det. På den måten rammer du inn møblementet og gjør det til en enhet. Velger du å gå opp ytterligere en teppestørrelse, kan du sette hele sofaen med sjeselong på teppet, slik at hele sofagruppen er plassert på teppet som vist på bildene.

Størrelse teppe til sofa med sjeselong

Teppe til spisebord

Når du skal legge et teppe under spisebordet ditt, må du tenke over både teppets bredde og lengde. Bredden og lengden skal være så sjenerøse at ikke stolene havner utenfor teppet. Et større teppe ved spisebordet ser ikke bare finere ut, det gjør det også enklere når du skal trekke ut stolen og sette deg. Det reduserer risikoen for at stolbeinene setter seg fast i teppet når du tar stolen inn og ut, og det reduserer slitasje på teppekanten. En god tommelfingerregel er, om mulig, å velge et teppe som er så bredt at stolen ikke havner utenfor teppekanten når du sitter ved bordet. Teppestørrelsen blir da ofte bordets bredde pluss cirka 50–75 centimeter på alle sider. Dermed kan stolbeinene stå på teppet også når du sitter ved bordet.

Her ser du tre eksempler med forskjellige teppestørrelser til et spisebord med seks stoler. Bordet på bildet er 100 x 220 cm.

Størrelse 140 x 200 cm og 160 x 230 cm ved spisebord

Størrelse 200 x 300 cm og 240 x 340 cm ved spisebord

Størrelse 300 x 400 cm ved spisebord

Teppe til soverom

På soverommet vil vi gjerne ha det hjemmekoselig, varmt og trivelig. Å legge tepper på soverommet er en ypperlig måte å heve kosefaktoren, dempe lyd og få rommet til å føles både varmt og hjemmekoselig.

Et utbredt klassisk alternativ for soverom er å legge mindre tepper ved siden av sengen eller sengene. Er det en dobbeltseng, kan det dreie seg om to mindre tepper langs sengens langsider og et noe større teppe ved fotenden.

Et annet alternativ er å legge et stort teppe under sengen. Husk da at teppet bør stikke ut minst 50 cm på hver side, slik at du kan gå på teppet rundt sengen. Du kan velge å legge et teppe som nesten går helt inntil veggen, slik at alle sengebeinene står på teppet, og kanskje også beinene på nattbordet. Du kan også velge å legge et teppe lenger ned, for eksempel fra midt på sengen, slik at sengens forbein står oppå teppet. Sengen nedenfor er 180 x 200 cm.

Størrelse teppe under seng

Runde tepper til sofagrupper og spisebord

Lurer du på om du skal legge et rundt teppe ved sofagruppen eller spisegruppen din? Runde tepper kommer i enkelte tilfeller i ferdigstørrelser på opptil 300 cm i diameter. Ønsker du runde tepper som er større enn dette, kan du bestille på mål, for eksempel våre vegg-til-vegg-tepper som er 400 cm eller 500 cm brede. Sofaens størrelse er 240 x 90 cm, og lenestolene er 90 x 90 cm. På det nederste bildet med rundt spisebord er bordet 150 cm i diameter.

Teppestørrelse rundt teppe sofagruppe

Teppestørrelse rundt teppe spisebord

 Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel