Legge vegg-til-vegg-teppe - tips og råd

Tips og råd til å legge heldekkende tepper

Hos oss i Kilands finner du alle typer heldekkende tepper til både hjemmemiljøer, offentlige miljøer og arbeidsplasser. Vi har et av Sveriges største utvalg av heldekkende tepper. Vi har tepper i både naturmaterialer og ull, samt i ulike typer syntetiske materialer. Heldekkende tepper finnes i mange forskjellige design når det kommer til kvalitet, farge, struktur og materialer. Det finnes for eksempel heldekkende tepper med løkket eller skåret lugg, lang eller kort lugg, rimelige og mer eksklusive varianter og i duse eller mer kulørte farger. Vi håper at du finner det rette heldekkende teppet til ditt formål her hos oss.

Her har vi satt sammen en guide med bra ting å tenke på og svar på vanlige spørsmål. Har du ytterligere spørsmål er du mer enn velkommen til å kontakte oss, så hjelper vi deg.

Klikk her for å komme til vårt store sortiment av vegg-til-vegg-tepper!

Behøver du rådgivning eller hjelp? Send en e-post til kundeservice@kilands.no.

 

Fordeler med vegg til vegg tepper


Fordelene med vegg-til-vegg-tepper er mange. Du får ikke bare et mykt og varmt gulv å sette føttene på, du får også et lyddempende miljø som gir en luksuriøs og koselig følelse.

Et vegg-til-vegg-teppe er lett å legge på, og det kreves ofte ingen eller minimalt med underarbeid for å legge inn teppet, noe som gjør at du raskt og med små midler kan forandre et roms karakter helt og holdent med et nytt, flott vegg-til-vegg-teppe (Se vårt avsnitt lengre ned for mer detaljert info om legging av vegg-til-vegg-teppe).

Det finnes undersøkelser som viser at med et gulv i tekstil som hele tiden oppleves varmt, kan man ha en lavere temperatur innomhus uten at den opplevde temperaturen føles lavere, noe som i det lange løp kan gi deg en lavere oppvarmingskostnad.

Myten om at vegg-til-vegg tepper skulle være uhygieniske og allergifremkallende stemmer overhodet ikke! Et rom som har et vegg-til-vegg-teppe har en lavere andel støvpartikler i luften enn et rom som har et hardt gulv (for eksempel tregulv eller laminat). Dette kommer av at fibrene i et vegg-til-vegg teppe binder støvet og stopper støvet fra å virvle rundt i rommet. Når det så er på tide å rengjøre, så støvsuger man opp støvet fra teppet. I dag produseres moderne vegg-til-vegg-tepper i syntetiske fibre av høy kvalitet som er antistatbehandlet, noe som gjør at smuss og støv lett kan støvsuges opp og flekker er lette å tørke bort. Dette syntetiske materialet er også helt lofritt og slipper ikke fra seg noe støv. Det finnes også et stort utvalg av vegg-til-vegg-tepper i naturmaterialer som ull og jute.

 

Kan jeg bestille prøvebiter?


Ja, det kan du. Vi sender 5 prøvebiter per person og tilfelle gratis. Vi tar 49 kr i porto pr. bestilling. På den måten kan du kjenne og klemme på kvaliteten på våre vegg til vegg tepper og se farger og nyanser før du legger inn bestillingen din.

 

Slik regner du ut pris og bestiller et vegg-til-vegg-teppe


Skriv bare inn den ønskede lengden på det respektive vegg-til-vegg-teppet og klikk på enter eller et annet sted på siden, så dukker prisen opp til høyre. Siden kan du gå videre og bestille teppet gjennom å klikke på ”Legg i kundevogn”.

 

Hva koster frakten ved kjøp av vegg-til-vegg-tepper?


Frakten koster 675 kr uansett hvor stort vegg-til-vegg-teppe du bestiller. Leveransen skjer med levering hjem og leveres på døren din om du bor i et hus, eller til porten din om du bor i en leilighet. Leveransen skjer mandag- fredag i løpet av arbeidstiden. Du får beskjed via SMS med forslag til leveringstid som du enten godkjenner eller booker om til en ny tid som passer bedre. Skulle du ville ta i mot ditt vegg-til-vegg-teppe om kvelden mellom 17-22, går det også å velge som alternativ.

 

Behøver jeg å ha skjæremarginer når jeg bestiller mitt vegg-til-vegg-teppe?


Ja, du bør legge på 5 cm på hver side av teppet.

 

Jeg vil bestille et vegg-til-vegg-teppe, men smalere enn den angitte bredden, er det mulig?


Absolutt. Når du bestiller ditt vegg-til-vegg-teppe fyller du ut hvilket mål du vil ha teppet kuttet i på bredden i ruten ”Kutt rullebredde til”. Tenk på at du alltid betaler for full bredde, men selvfølgelig sender vi med den delen som blir til overs.

 

Kan jeg bestille et vegg-til-vegg-teppe på mål og få kantene sydd?


Ja, det går utmerket. Alle våre vegg-til-vegg-tepper kan bestilles på mål for senere å legges som et løst tilpasset teppe for å ha for eksempel under spisebordet eller til sofagruppen. Dog må man alltid kjøpe teppet i full bredde, etterpå kutter vi ned bredden på teppet, om ønskelig. Du vil kanskje for eksempel ha et teppe som er 350 x 350 cm med sydd kant rundt. Kantingen (langettering) koster per i dag 98 kr / meter. Du bestiller kanting til teppet smidig og enkelt gjennom å klikke i valget ”Kanting” når du er inne på det valgte vegg-til-vegg-teppet. Prisen regnes da ut automatisk. 

 

Behøver jeg å lime mitt vegg-til-vegg-teppe?


Nei, det behøver du som regel ikke. Skal du legge et vegg til vegg teppe i et rom som ikke er altfor stort, for eksempel et soverom, barnerom eller kleskammer, eller en stue for den saks skyld, behøver du ikke å lime teppet. Vi anbefaler at du fester teppet med dobbeltsidig tape langs kantene. Tapen kan du kjøpe hos oss.

Klikk her for å komme til den dobbeltsidige tapen.

 Klikk for å se vårt store utvalg av heldekkende tepper

 

Hvordan legger jeg og skjærer til det vegg til vegg teppet i rommet?


Å legge et heldekkende teppe er relativt enkelt, men et par ting er bra å tenke på. Nedenfor beskriver vi steg for steg hvordan du legger det heldekkende teppet ditt selv. Husk følgende:

1. Sørg for at gulvet er rent og støvfritt. Begynn med å tape rundt med dobbeltklebende tape langs veggene (også ved terskler).

 

2. Legg teppet på plass i rommet og press det fra midten og ut mot veggene. Bruk et lite brett eller lignende når du presser teppet utover.

 

3. Når du har presset teppet mot kantene, trykker du teppet ned mot brytepunktet mellom gulv og vegg, slik at teppet sitter mot tapen. Før du gjør dette skal du fjerne beskyttelsesfilmen på den dobbeltklebende tapen. Teppet skal være brettet oppover ca. 5 cm mot veggen før det kuttes inn.

Er veggene helt rette, kan du heller la to sider ligge direkte mot veggene uten oppbrett. På den måten trenger du bare å kutte inn teppet på to sider. Men dette forutsetter at veggene er helt rette.

 

4. Bruk deretter en liten gjenstand for å få teppet ned så nær vinkelen mellom vegg og gulv som overhodet mulig (for eksempel en foldbar saks).

 

5. Nå er det på tide å begynne å kutte inn teppet ditt. Det kan være bra å starte i et hjørne, og da må du kutte et lite snitt for å komme inn ned mot hjørnet. Kutt teppet fra den ene siden skrått ned mot vinkelen i hjørnet slik at teppet kan falle ned. Etter at dette er gjort, kan du gå videre med neste steg og kutte rent langs hele siden.

 

6. Når hjørnet er festet, klipp deretter teppet ved å kutte med en teppekniv mot vinkelen mellom veggen og gulvet.

 

7. Når dette er gjort, og det nye fine teppet ditt ligger på plass, setter du på eventuelle gulvlister. Du kan også legge et heldekkende teppe uten å fjerne eksisterende gulvlister først (som på bildene i denne guiden).

 

8. Sånn, ja! Nå er det på tide å nyte det nye, flotte tekstilgulvet ditt!

 

Sjekk gjerne ut vår instruksjonsvideo 

I vår instruksjonsvideo som du ser under går vi gjennom steg for steg om hvordan du legger ditt vegg-til-vegg-teppe.

 

Kjøp ditt tilbehør hos oss

Kanskje du behøver en teppekniv og/eller dobbeltsidig teppetape eller gulvlim? Vi har tilbehøret som trengs for å montere teppet ditt.

 


 

Kan jeg legge et vegg-til-vegg-teppe på et betonggulv og/eller i en kjeller?


Ja, det går utmerket. Om betonggulvet er på kjellerplan skal man ikke legge et vegg-til-vegg-teppe med gummibakside, man skal da velge et vegg-til-vegg-teppe med en bakside som puster, for eksempel vegg-til-vegg-tepper med filtbakside, actionback (vevd bakside) eller fusionback.

 

Kan jeg skjøte et vegg til vegg teppe?


Ja, det går utmerket å skjøte et vegg-til-vegg-teppe. Iblant hender det at bredden på teppet ikke strekker til for å dekke rommets overflate, og da behøver man å skjøte. Det man gjør da er at man legger to helt rette sider mot hverandre. Om kantene ikke er helt rette må man kutte de to sidene som skal legges mot hverandre helt rett med hjelp av en linjal. Deretter setter du på dobbeltsidig tape på gulvet i skjøten (sett gjerne to remser rett ved siden av hverandre for å få et ekstra feste) og så trykker du delene mot hverandre og fester dem mot tapen. Etter dette fortsetter du med leggingen i henhold til instruksjonene i avsnittet ovenfor.

Det man skal tenke på er at det kan bli fargeendringer når man vender to teppedeler mot ulike hold, slik at i den grad det er mulig skal man forsøke å unngå dette, men i enkelte tilfeller er det ikke mulig å unngå. Fargeendringer ved legging av to deler mot ulike hold sees som regel bedre på et teppe med skåret lugg enn et teppe med tvunnet lugg. Hvis det er mulig, forsøk alltid å legge skjøtet der det synes så lite som mulig og der man går minst i rommet. Kanskje kan du gjemme deler av skjøtet under noen møbler?

 

Hvilket vegg-til-vegg-teppe skal jeg ha til en trapp?


I en trapp anbefaler vi at man legger et vegg-til-vegg-teppe av god kvalitet og som er ganske tett. Dette fordi når man senere legger på teppet og bretter det rundt trappetrinnet, så ser man ikke ned i bunnen av teppet, noe man kan gjøre om man velger et for tynt teppe. Hvilket teppe man bør ha i en trapp kan selvfølgelig variere avhengig av hvordan trappen ser ut, og i hvilken type bygg og miljø trappen er i. Skal hele trappen kles inn med et teppe som må limes og som er brettet rundt trappetrinnet, bør man tenke på å velge et teppe av god kvalitet som skal holde i mange år framover. Dette er fordi trapper er utsatte for relativt hard slitasje, hovedsakelig på tuppen av hvert trinn.

Skal man derimot bare legge teppet nedsunket i plansteget (den delen av trappen du setter foten på) eller med en list fremme på kanten av trinnet, er det ikke nødvendig med like høy kvalitet og slitestyrke på teppet da slitasjen på teppet ikke blir like høy ved denne typen legging. Det er også enklere å bytte ut teppet i framtiden ved denne typen legging. 

 

Jeg vil ikke legge teppet selv – hvem benytter jeg?


Om du føler deg usikker (eller rett og slett ikke har tid) og ikke vil legge på det vegg-til-vegg-teppet selv, benytter du en gulvlegger. Gulvleggerne tar som regel betalt for antall kvadratmeter som skal legges på. Prisene varierer, men det pleier å dreie seg om 100-150 kr per kvadratmeter for leggingen.

 

Hvordan vasker og ivaretar jeg mitt vegg-til-vegg-teppe?


Klikk her for å lese våre vedlikeholdsråd for heldekkende tepper.

 


 

Klikk her for å komme til vårt store sortiment av vegg-til-vegg-tepper!

Vi på Kilands har et av Norges største sortiment av vegg-til-vegg-tepper til lave priser. Vi leverer vegg-til-vegg-tepper både til privatpersoner, foretak og offentlige miljøer.

Behøver du rådgivning eller hjelp? Send en e-post til kundeservice@kilands.no

 

 Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel