Kaffeflekker på teppet – slik får du dem bort

Kaffeflekker på teppet

Kaffe er en nødvendighet for mange av oss, men kaffeflekker er noe vi gjerne vil være foruten. Med tanke på hvor mange kopper kaffe som drikkes hver dag er det nesten rart at ikke uhellet er ute og kaffekoppen velter flere ganger. Men hvordan fjerner du en kaffeflekk fra teppet? Her gir vi deg noen tips og råd.

Behandle flekken med en gang

Vær rask. Det er mye lettere å få bort flekken om du handler mens flekken er fersk og ikke har rukket å tørke inn. Bruk en ren og tørr klut og klapp forsiktig på flekken for å suge opp væsken. Du skal ikke gni på flekken – da risikerer du å gni kaffen inn i teppet og gjøre flekken større.

Når du har absorbert så mye som mulig av væsken, kan du fortsette behandlingen av flekken med lunkent vann. Klapp forsiktig med en ren klut. Ta deretter en ny ren og tørr klut for å suge opp overflødig væske. Repeter disse to stegene om nødvendig.

Hvis du er heldig er dette nok til å få bort kaffeflekken fra teppet. Men om flekken er gjenstridig kan det være nødvendig med et rengjøringsprodukt, for eksempel et mildt oppvaskmiddel, vaskemiddel (uten blekemiddel) eller en teppesjampo. Husk å alltid lese nøye på pakken før du begynner å bruke rengjøringsmiddelet, og test gjerne rengjøringsmiddelet på en del av teppet som ligger mindre synlig i tilfelle det gir en uønsket effekt. Når du bruker rengjøringsmiddel er det også viktig at du bruker det sammen med lunkent vann og en ren klut. Sørg for å få bort alle restene etter rengjøringsmiddelet, og sug deretter opp overflødig væske. Området med flekken skal være så tørt som mulig når du føler deg ferdig med behandlingen.

Kjerringråd for kaffeflekker

Det finnes også flere kjerringråd man kan prøve for å få bort en kaffeflekk fra teppet. Et eksempel er å bruke potetmel. Etter at du har absorbert så mye som mulig av den utsølte væsken, og deretter rengjort med vann (som beskrevet ovenfor), kan du til slutt legge et lag med potetmel på flekken, la det trekke seg inn og deretter vente til potetmelet har tørket ordentlig. Når potetmelet har tørket, kan du gjerne la det ligge over natten. Deretter støvsuger du opp restene. Forhåpentligvis har potetmelet da trukket til seg resten av flekken.

Sjekk teppets vedlikeholdsanbefalinger

Husk å sjekke teppets vedlikeoldsanbefalinger før du begynner å behandle en flekk på teppet ditt. Forskjellige materialer har forskjellige anbefalinger som kan påvirke hvordan man kan vaske bort flekker. Om teppet ditt er skjørt eller produsert i et sensitivt materiale kan det være lurt å undersøke om, og hvordan, teppet kan vaskes. Det finnes materialer, for eksempel viskose, som ikke tåler vann.

Hvis du vil vite mer om hvordan du tar hånd om og vedlikeholder teppene dine, kan du lese våre vedlikeholdsråd for tepper her.

 Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel