Kjenner du deg ikke igjen? Vi oppdaterer utseendet vårt, men vår service, kunnskap og vårt store sortiment forblir det samme.

Slik tolker du symbolene på slitasjeklasser for vegg-til-vegg-tepper

Vegg-til-vegg-tepper under seng fra Kilands.no

Når du skal kjøpe vegg-til-vegg-teppe er det mange faktorer som ligger til grunn for valget ditt. Det kan være fargen, strukturen eller materialet som blir avgjørende. Men noen ganger er det også viktig å forstå hvordan de ulike produktene egner seg for det tiltenkte bruksområdet. Skal teppet ligge i et hjemmemiljø eller kommersielt miljø? Er det ment å tåle kraftig slitasje eller skal det plasseres i et rom med lite slitasje? Disse aspektene bør du ta hensyn til i ditt valg av vegg-til-vegg-teppe og for at du skal finne det teppet som passer deg og ditt formål best.

For å hjelpe deg med å riktig blant det store utvalget av tilgjengelige vegg-til-vegg-tepper, brukes en internasjonalt akseptert klassifisering for gulv og tekstilgulv hvor produktene er kategorisert i ulike klasser som er et mål på slitestyrke. Det som først og fremst er grunnlaget for klassifiseringen av et produkt, er en test kalt «Taber-testen», der man måler hvor mye slitasje som skal til for at produktets overflatelag skal slites gjennom.

Den første klassifiseringen som gjøres er å dele klassene inn i to kategorier: bolig og kommersiell bruk. Innen disse to kategoriene gjøres deretter følgende klassifiseringer for å vise et produkts slitasjeklasse:

 

Slitasjeklasser bolig

klasse 21: Egnet for rom med lite eller sporadisk bruk

klasse 22: Egnet for rom med normal bruk

klasse 23: Egnet for rom med mye og intens bruk

 

Kommersiell bruk

klasse 31: Egnet for rom med normal bruk

klasse 32: Egnet for rom med middels høy trafikk

klasse 33: Egnet for sterkt trafikkerte rom med høy trafikk

klasse 34: Egnet for svært intensivt trafikkerte rom

 

Husk at disse klassifiseringene bare er retningslinjer, og at et teppe med klassifiseringen «bolig» likevel kan brukes i et kommersielt miljø, dersom estimert slitasje på teppet ikke anses å kreve høyere klassifisering. På samme måte kan et teppe med klassifisering for kommersiell bruk brukes i boliger, om ønskelig. 

Vil du ha hjelp eller rådgivning når du skal velge vegg-til-vegg-teppe? Kontakt våre produktrådgivere så hjelper de deg med å finne riktig teppe for ditt formål. Du finner kontaktopplysningene våre her.Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel