Plastteppet Deco - finnes som kvadratisk teppe

Kvadratiske tepper, finnes det? Når man skal velge nytt teppe er størrelsen et aspekt som veier tungt. Det er viktig at teppet får plass, og at det dekker den gulvoverflaten man ønsker det skal dekke. Tepper finnes i mange ulike størrelser, men formatet er vanligvis rektangulært. Runde tepper finnes det relativt mange av i dag, og andre formater kan forekomme, men rektangulære tepper er absolutt det vanligste. Men hvis man vil ha et kvadratisk teppe, hva er det da å velge mellom?

Kvadratiske tepper i ferdige størrelser

Noen ganger har man et sted hvor man tenker at et kvadratisk teppe hadde vært optimalt. Det kan for eksempel være i en kvadratisk gang, eller ved en vinkelsofa som står plassert litt nært veggen. Når det gjelder akkurat vinkelsofaer tror mange at de trenger et kvadratisk teppe til sofaen for å på beste måte fylle den kvadratiske plassen som viser seg i vinkelen mellom sofaens to deler. Men det beste resultatet i et sånt tilfelle er egentlig å velge et større rektangulært teppe som sofaen kan stå helt eller delvis på.

Er man på jakt etter et kvadratisk teppe, skal man være oppmerksom på at utvalget av slike tepper er betydelig mindre enn om man kan tenke seg et rektangulært teppe. Mange tepper produseres kun i rektangulære størrelser etter tradisjonelle teppemål. En del tepper lages også i runde størrelser. Som standard er det altså få tepper som produseres med kvadratiske mål, men det finnes så klart noen.

For eksempel veves en del plasttepper i kvadratiske mål, for eksempel 150 x 150 cm eller 200 x 200 cm. Ulltepper kan for eksempel også veves i kvadratiske mål, men da blir det også snakk om spesialbestillinger med lengre leveringstid. Maskinproduserte tepper, for eksempel wiltontepper, flatvevde tepper og ryetepper produseres sjelden i kvadratiske mål som standard. Men et maskinprodusert teppe som kun har skåret kant kan skjæres til med kvadratiske mål hvis man ønsker det. En del andre maskinproduserte tepper kan man skjære til og lage en kantsøm på, eller lime på en ny kant. Dette er likevel ikke et inngrep man enkelt kan gjøre selv hjemme, men du kan få hjelp av en profesjonell teppehandler, og vi på Kilands tilbyr denne typen service til våre kunder.

 Sakek beige ullteppe – spesialbestill teppet ditt i kvadratiske mål

Spesialbestill et kvadratisk teppe fra et vegg-til-vegg-teppe

Et alternativ mange velger når de ønsker et kvadratisk teppe er å spesialbestille teppet sitt fra et vegg-til-vegg-teppe. Da velger man valgfrie mål og kan få nøyaktig de målene man ønsker. Teppet tilpasses deretter med en kantsøm, eller med båndkant. Det finnes også enkelte vegg-til-vegg-tepper som ikke en gang må kantes, man kan bare skjære til teppet i ønskede mål.

Kantsøm på heldekkende teppe – spesialbestill ditt kvadratiske teppe fra et vegg-til-vegg-teppeSpesialbestillinger fra leverandører

Som nevnt ovenfor kan flere tepper bestilles i kvadratiske mål, men da med lengre leveringstid. Leveringstiden for en spesialbestilling av et håndvevd ullteppe eller viskoseteppe ligger for eksempel vanligvis på 4–6 måneder. Hos oss på Kilands kan du få hjelp med denne typen spesialbestillinger. Kontakt kundeservice, så hjelper de deg å undersøke muligheten for å spesialbestille det teppet du er interessert i med kvadratiske mål.