Teppet Sarek til grå sofa

En grå sofa er et av de vanligste møblene i nordiske hjem i dag. Mange velger en grå sofa med tanke på (eller forhåpninger om) at det skal være enkelt å kombinere med annet interiør, og at man fritt kan leke med forskjellige farger på andre møbler og materialer i rommet. Men den valgfriheten en grå sofa gir kan også skape bekymring hos mange. For hva gjør du når du skal velge et teppe til den grå sofaen? Hvilket teppe passer egentlig best til en grå sofa?

Samme fargetone eller kontrast?

Det finnes mange muligheter når du skal velge et teppe til en grå sofa. Mange ønsker at teppet på en eller annen måte skal bryte med sofaen, så teppets fargetone ikke er helt identisk med sofaens. Har du en egen lysegrå sofa vil du sannsynligvis ikke velge et lysegrått teppe. I stedet velger du kanskje en helt annen farge, og hvis du vil ha et grått teppe velger du en mørkere nyanse. Mange velger et teppe i grått, hvitt, sort eller beige til den grå sofaen sin. På den måten får de et teppe som ganske enkelt passer til det eksisterende interiøret i rommet, og en farge som de ikke blir lei av.

Grått teppe fra danske Fabula Living

Farge og mønster

Grått er en farge som kan kombineres med stort sett alle andre farger. Hvilken farge du velger handler dermed kun om smak og behag. Derfor kan du velge et teppe i en hvilken som helst farge til den grå sofaen din.

Deoria rosa ved en grå sofa

Mange sofaer er ensfargete og uten mønster, noe som gjør at du, hvis du vil og tør, kan velge et teppe med mønster til sofaen din. Det kan fungere godt med både store og små mønstre på teppet. Vær likevel oppmerksom på at hvis du velger et teppe med store mønstre kan deler av mønsteret bli dekket av sofaen og sofabordet.