Bomullsteppet Copenhagen som teppe til stuen

Stuen er et rom i hjemmet hvor mange av oss tilbringer mye tid. Der er vi sammen, spiser, ser på TV og slapper av. Ettersom vi bruker så mye tid i stuen vil vi gjerne at det skal være et fint rom med en lun og hjemmekoselig følelse. Her vil vi gi deg inspirasjon til hvordan du kan innrede med tepper i stuen din.

Flere tepper i samme rom

En utfordring når du innreder stuen med tepper er at du kan trenge mer enn ett teppe i rommet. Mange av oss vil gjerne ha et teppe både foran sofaen og under spisebordet. Kanskje du også vil legge et teppe foran pianoet, i lesekroken eller foran balkongdøren. Mange opplever at det er vanskelig å vite hvordan de skal tenke når de skal velge tepper, og det kan være vanskelig å finne inspirasjon. Skal teppene matche hverandre? Kan man blande farger og materialer? Skal det være det samme teppet i forskjellige størrelser?

Det finnes naturligvis mange svar på disse spørsmålene, og når det kommer til stykket handler det om hva du selv synes er fint. Du skal ikke være redd for å kombinere ulike farger og materialer i teppene. Som regel ligger teppene et stykke fra hverandre i stuen, og gulvet blir en overgang mellom teppene. Velger du et teppe med mye mønster i først, velger du kanskje et annet teppe i tillegg som er ensfarget eller med et mer diskré og rolig mønster.

Orissa rosa ullteppe og Verdura kunstsilketeppe/viskoseteppe

Lincoln multi – maskinvevd teppe

Store tepper

Stadig flere velger å legge store tepper i stuen. Dermed kan du få alle møblene oppå teppet, noe som rammer inn møblene på en fin måte og gjør dem til en enhet. Mange har i dag store, åpne planløsninger, og ved hjelp av store tepper kan du skape flere mindre rom i det store rommet. I vår størrelsesguide får du inspirasjon til hvordan størrelsen på teppet påvirker helhetsinntrykket av møblene. Å velge et større teppe innebærer også at du tilfører mer tekstiler til rommet, som hjelper til med å dempe lyd og skaper en varm og lun romatmosfære.

Store tepper i stuenKey tencel pale dogwood – viskoseteppe

Trenger du mer inspirasjon for å finne teppe til stuen din? Ta gjerne en titt i vår romkategori stue. Der finner du massevis av inspirasjon!