Slik forbereder du deg til vinteren – med herlige tepper og tilbehør!

merino ullmatta

Når vinteren nærmer seg med stormskritt, begynner mange av oss å forberede hjemmene våre til mørke, koselige kvelder med tente stearinlys og varm drikke! Om vinteren tilbringer vi nordboere mye mer tid innendørs i hjemmene våre, og da ønsker vi selvfølgelig også å fornye interiøret vårt! Men hvilke tepper passer egentlig best om vinteren? Og hvordan skaper man den herlige, koselige følelsen? Vi har satt sammen en liten guide basert på materialegenskaper og hvilke tepper som egner seg best om vinteren. Her får du hjelp til å forberede deg til vinteren med tepper og annet som øker hyggefaktoren! 

Hvilke materialer og teppetyper egner seg best til vinteren? 

Det viktigeste om vinteren er selvfølgelig at teppet føles behagelig og at det faktisk tåler den ekstra slitasjen og bruken ettersom vi tilbringer mer tid i hjemmene våre. Tepper med en myk lugg, små baller som gir en myk overflate eller glattvevde tepper i behagelige materialer, både føles og ser koselige ut. Vi har naturligvis også flere slitesterke modeller som øker trivselen i denne mørke, kalde årstiden.

Sarek Ullmatta

Sarek teppe

Ull er et perfekt vintermateriale til tepper i f.eks. stuen, spiseplassen eller soverommet. Det naturlige materialet varmer kalde gulv og føles også svært behagelig under føttene. Ull er også naturlig smussavvisende og enkelt å fjerne flekker fra.

leksand matta

Leksand teppe

hestra teppe

Hestra teppe

Syntetiske tepper fungerer også veldig godt om vinteren. Hvis du trenger et gangteppe til entreen, passer syntetisk materiale helt utmerket, og mange gangtepper lages av nettopp syntetiske materialer. Mange syntetiske tepper tåler også en del fuktighet og er i tillegg smussresistente. Ryetepper lages ofte av syntetisk materiale, og den tykke, myke luggen passer helt perfekt til å putte vinterføttene ned i!

Feel syntetteppe

Feel teppe

tampa teppe

Tampa teppe

Et plastteppe er optimalt til vinteren takket være den høye toleransen ovenfor væske og fuktighet. Plastteppet tåler vintersølet som følger med deg inn i gangen, og det tåler også det meste på kjøkkenet! Plastteppet er med andre ord en solid vinner om vinteren.

gritty teppe

Gritty plastteppe

Bomullstepper og filleryer er også ideelle om vinteren, da man gjerne innreder litt ekstra med tepper og andre tekstiler. Filleryer finnes i mange mindre og spesielle størrelser, noe som gjør det enkelt å finne modeller man kan fylle de ellers tomme rommene med! 

Sofia teppe

Sofia teppe

Hvis man vil beholde en lett og naturlig følelse i hjemmet om vinteren, men likevel skape en hyggelig atmosfære, er sisaltepper og jutetepper perfekte alternativer! Sisaltepper tåler mye slitasje, som jo øker i takt med at vi tilbringer mer tid inne. Jutetepper tilfører den samme herlige og naturlige følelsen, samtidig som de er myke og deilige å legge under salongbordet! 

Jutematta kerala

Kerala juteteppe

Hvordan skaper man den ekte og herlige hyggefølelsen? 

Å innrede hjemmet med de rette teppene er ofte helt avgjørende! Uten et behagelig teppe er det vanskelig å skape den herlige hyggefølelsen i rommet. Tepper er avgjørende for atmosfæren i rommet, og når man skal fornye interiøret, bør man absolutt starte med et nytt teppe! For å øke hyggefaktoren, handler det om å skape den rette følelsen. Hvordan føles materialet? Hvis det føles varmt og behagelig, vil det garantert tilføre akkurat det til interiøret. Her bør man med andre ord føle seg frem. 

Tilbehør som saueskinn, pledd og puter er ting som virkelig skaper en koselig stemning. Man kommer langt med et ekstra pledd eller en myk pute i sofaen. En dempet, varm belysning, levende lys (eller batteridrevne varianter) og jordnære, dype farger er andre ting som garantert vil bidra til vinterkosen! 

fårskinn och fårhudar

saueskinn, pledd og puter skaper en koselig stemning

Her finner du alle teppene våre, og her finner du saueskinn, pledd og puter.

 Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel