Innred kjelleren med tepper – inspirasjon

Vegg-til-vegg-teppe i en kjelleren

Mange assosierer kjellere med kalde, fuktige og mindre trivelige rom. Et rom for skrap og oppbevaring av ting man har samlet opp gjennom årene. Sånn trenger det ikke være. Men hvordan skal du tenke når det gjelder innredning av kjelleren? Her skal vi prøve å gi deg inspirasjon til hvordan du med relativt små midler kan forvandle kjelleren til et rom du mer enn gjerne oppholder deg i. Å innrede kjelleren med de rette teppene kan være første steg i forvandlingen.

Slipp kalde gulv med vegg-til-vegg-tepper

I mange kjellere er det kaldt på gulvet. En enkel måte å forandre den følelsen på er å innrede kjelleren med et vegg-til-vegg-teppe. Mange lurer på om de kan legge vegg-til-vegg-tepper i kjelleren eller ikke, og svaret på det spørsmålet er at det kan du. Sørg bare for å velge et heldekkende teppe med en bakside som puster, det vil si gjør det mulig for luften å sirkulere gjennom teppet. Du skal ikke velge et vegg-til-vegg-teppe med gummibakside, men et med filtbakside eller actionback. Da går det helt fint å legge teppet på betonggulvet i kjelleren. Inne på den respektive produktsiden for vegg-til-vegg-teppene våre ser du om teppet egner seg for kjelleren eller ikke. Så er det selvfølgelig slik at isolerte gulv og gulv med vannbåren gulvvarme gir andre forutsetninger for teppevalget enn helt uisolerte kjellergulv. Unntaket for å legge et heldekkende teppe i kjelleren er om det allerede finnes åpenbare fuktproblemer der. Da bør du ikke legge et vegg-til-vegg-teppe.

Vegg-til-vegg-teppet Tendresse grå i soverom i kjelleren

Vegg-til-vegg-tepper i kjellere legges i mange forskjellige rom: oppholdsrom, soverom, lager, treningsrom med mer. Hvilket heldekkende teppe du velger er avhengig av smak og behag, men også hva rommet skal brukes til. Du kan velge mellom løkkevevd eller skåret lugg, syntetisk materiale eller naturmateriale, og du kan også velge mellom mengder av ulike farger. Er det et kjellerrom hvor du går mye er som regel løkkevevd lugg mer praktisk, mens skåret lugg føles mykere og lunere og egner seg dermed bedre for rom hvor du vil skape en koselig atmosfære. Her finner du alle våre vegg-til-vegg-tepper som kan gi deg inspirasjon til å innrede kjelleren din.

Tilpassede tepper i kjelleren

Hvis du ikke vil innrede kjelleren din med et vegg-til-vegg-teppe, kan du i stedet velge å legge et vanlig, tilpasset teppe. Her bør du også tenke på å velge et materiale i teppet som puster, for eksempel et vevd plastteppe, en fillerye eller ullteppe. Hvor mye luft teppet bør slippe gjennom er avhengig av hvor stor del av gulvet teppet dekker, og hvordan underlaget ser ut. Akkurat som med vegg-til-vegg-tepper gir isolerte gulv og gulv med vannbåren gulvvarme andre forutsetninger for teppevalget enn helt uisolerte kjellergulv.Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel