Kjenner du deg ikke igjen? Vi oppdaterer utseendet vårt, men vår service, kunnskap og vårt store sortiment forblir det samme.

Kvadratiske tepper - vi hjelper deg med å finne det rette

Plastteppet Deco - finnes som kvadratisk teppe

Kvadratiske tepper, finnes det? Ja, hos oss på Kilands finnes det kvadratiske tepper i ulike materialer, farger og former du kan velge mellom. Via denne lenken kan du se alle teppene våre som er tilgjengelige i kvadratiske størrelser.

Når man skal velge nytt teppe er størrelsen et aspekt som veier tungt. Det er viktig at teppet får plass, og at det dekker den gulvoverflaten man ønsker det skal dekke. Tepper finnes i mange ulike størrelser, men formatet er vanligvis rektangulært. Runde tepper finnes det relativt mange av i dag, og andre formater kan forekomme, men rektangulære tepper er absolutt det vanligste. Men hvis man vil ha et kvadratisk teppe, hva er det da å velge mellom?

Kvadratiske tepper i ferdige størrelser

Noen ganger har man et sted hvor man tenker at et kvadratisk teppe hadde vært optimalt. Det kan for eksempel være i en kvadratisk gang, eller ved en vinkelsofa som står plassert litt nært veggen. Når det gjelder akkurat vinkelsofaer tror mange at de trenger et kvadratisk teppe til sofaen for å på beste måte fylle den kvadratiske plassen som viser seg i vinkelen mellom sofaens to deler. Men det beste resultatet i et sånt tilfelle er egentlig å velge et større rektangulært teppe som sofaen kan stå helt eller delvis på. Og det er et godt alternativ dersom du ikke ønsker et stort rektangulært teppe som sofaen kan stå helt eller delvis oppå. 

Er man på jakt etter et kvadratisk teppe, skal man være oppmerksom på at utvalget av slike tepper er betydelig mindre enn om man kan tenke seg et rektangulært teppe. Mange tepper produseres kun i rektangulære størrelser etter tradisjonelle teppemål. En del tepper lages også i runde størrelser. Som standard er det altså få tepper som produseres med kvadratiske mål. Det finnes noen, og det blir flere og flere etterhvert som etterspørselen øker. 

Det finnes håndvevde ulltepper som er tilgjengelige i ferdige faste størrelser, produsert i kvadratiske mål, som for eksempel 250 x 250 cm eller 300 x 300 cm. Ulltepper kan også veves i andre kvadratiske mål, men da kan det være snakk om spesialbestillinger med lengre leveringstid. En annen teppetype som veves i kvadratiske mål er plasttepper, som for eksempel 150 x 150 cm eller 200 x 200 cm. Maskinproduserte tepper, for eksempel wiltontepper, flatvevde tepper og ryetepper produseres sjelden i kvadratiske mål som standard. Men det finnes flere alternativer også her. Men et maskinprodusert teppe som kun har skåret kant kan skjæres til med kvadratiske mål hvis man ønsker det. En del andre maskinproduserte tepper kan man skjære til og lage en kantsøm på, eller lime på en ny kant. Dette er likevel ikke et inngrep man enkelt kan gjøre selv hjemme, men du kan få hjelp av en profesjonell teppehandler, og vi på Kilands tilbyr denne typen service til våre kunder.

Spesialbestill et kvadratisk teppe fra et vegg-til-vegg-teppe

Et alternativ som mange velger når de ønsker et firkantet teppe og ikke finner et i ferdig størrelse, er å målbestille teppet sitt fra et vegg-til-vegg-teppe. Da velger man valgfrie mål og kan få nøyaktig de målene man ønsker. Teppet blir deretter kantsydd, eventuelt med båndkant. Det finnes også enkelte vegg-til-vegg-tepper som ikke en gang må kantes, man kan bare skjære til teppet i ønskede mål.

Kantsøm på heldekkende teppe – spesialbestill ditt kvadratiske teppe fra et vegg-til-vegg-teppeSpesialbestillinger fra leverandører

Som nevnt ovenfor kan flere tepper bestilles i kvadratiske mål, men da med lengre leveringstid. Eksempel på leveringstid for spesialbestilling av et håndvevd ullteppe, ligger vanligvis på 4–6 måneder. Hos oss på Kilands kan du få hjelp med denne typen spesialbestillinger. Kontakt kundeservice, så hjelper de deg å undersøke muligheten for å spesialbestille det teppet du er interessert i med kvadratiske mål.Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel