Langettering / kanter tepper

Langettering og kantig

Noen ganger kan det være vanskelig å finne et teppe i akkurat den størrelsen eller lengden du ønsker, eller du er kanskje på jakt etter en form som du ikke kan få tak i. Kanskje du vil skjære til teppet slik at det passer perfekt mellom for eksempel klesskapet og dørkarmen, eller i gangen i bobilen din, men du er redd for at teppet vil frynse seg opp. Vi på Kilands har en løsning på dette. Vi langetterer teppet for deg og kan dermed levere et skreddersydd teppe etter dine ønsker.

Langettering, eller kanting som det også kalles, er en type kantsøm som sys langs kantene på et teppe. Langettering er en måte å avslutte teppekanten på, og den forhindrer at teppet frynser seg opp. Det tilfører også det tilskårne teppet et fint og smakfullt helhetsinntrykk. I våre verksteder langetterer vi tepper hver dag til kunder rundt om i Norge, Sverige og Danmark. Arbeidet med kanting gjøres på symaskin av våre dyktige medarbeidere. Hvis ikke kunden oppgir noen spesielle ønsker, velges et garn i en nærliggende fargenyanse, slik at den sydde kanten smelter sammen med teppet på en smakfull måte. Langetteringsarbeidet er en type håndverk vi er stolte av å kunne tilby kundene våre.

Langettgarn

Man kan langettere mange forskjellige slags tepper. En teppetype det er vanlig å langettere er vegg-til-vegg-tepper . Ved å langettere et vegg-til-vegg-teppe kan du få et stort løst teppe etter akkurat de målene du vil ha, og dermed får du et teppe som passer der standardstørrelsene ikke gjør det. Gangtepper i metervare er en annen type teppe som ofte langetteres. Da velger du hvor langt teppet skal være, så langetterer vi den langs teppets kortsider. Langetteringsarbeid er også vanlig på tepper til campingvogner, bobiler og båter. Noen ganger skjæres teppene ut etter et omriss og langetteres rundt hele teppet, eller når det gjelder gangtepper i ønsket lengde, langetteres de langs kortsidene.

Slik foregår langetteringen

Langettering/kantsøm av målbestilt teppe

 • Du velger et teppe fra vårt sortiment som du liker og som egner seg for formålet ditt. I kolonnen til høyre på produktsiden velger du de målene teppet skal ha, om teppet skal kuttes i bredden og om det skal være rundt. I denne delen av prosessen velger du også om du vil at teppet skal langetteres ved å klikke i den ruten.
 • Når du har lagt inn bestillingen din, skjærer vi til teppet etter ønsket størrelse.
 • Deretter langetterer vi teppet for deg.
 • Når teppet er klart, får du det levert med aktuell fraktmetode, alternativt får du melding om at teppet er klart for henting i vår butikk

 

Utskjæring og langettering etter mal

 • Du velger et teppe du vil ha i sortimentet vårt.
 • Du gir oss din mal. Vi lager ingen maler selv, men skjærer bare teppene ut etter kundens egen mal. Vi godtar ikke skisser, kun maler. Merk at vi ikke kan love 100 % nøyaktige mål ved tilskjæring etter mal siden vi skjærer teppet manuelt.

  Maler kan lages i for eksempel papir eller papp. Eksisterende tepper kan også fungere hvis de er rene og i god stand. På malene skal det være tydelig markert hvilken side som er opp. Du må også markere med en pil hva som er lengderetningen, slik at alle malene skjæres fra teppet med samme luggretning.

  MERK! Det er svært viktig at malene er laget så nøye som mulig. Vi skjærer teppet etter malene så nøye det går an, men et målavvik på +/-1 cm kan forekomme. Vi skjærer teppet ut kun etter mal og ikke etter muntlige eller skriftlige instruksjoner.

 • Deretter skjærer vi til teppet etter malen.
 • Teppet langetteres (kantsys).
 • Du vil få en melding fra oss når teppet er klart for avhenting/leveranse.

 

Vanlige spørsmål og svar om langettering

Hvilken farge får langetten?

Vi velger alltid en farge som er så nær teppets farge som mulig. Hvis du vil ha en annen farge, går det selvsagt bra. Kontakt da kundeservicen vår, og de vil hjelpe deg videre.

Blir teppet bredere når det langetteres?

I prinsippet ikke, kantsømmen legger ikke til mer enn cirka 1 mm.

Får teppet rette eller avrundede hjørner?

Standard er at teppet får rette hjørner. Ønsker du noe annet, vennligst kontakt vår kundeservice.

Kanter tepper fra Kilands.no

 Har du flere spørsmål, eller vil du ha hjelp med bestillingen din? Vær velkommen til å kontakte vår kundeservice.Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel