Slik legger du vårt altan- og balkongteppe, Marstrand

 

Når det kommer til innredning av uterommet eller uteplassen, er det populært å legge et altan- og balkongteppe (av typen Marstrand). Et teppe på uteplassen kan utgjøre en stor forskjell. På et øyeblikk føles rommet både koselig og innredet, i tillegg til at rommet forvandles for en meget god pris!  Som uteteppe er altan- og balkongteppet vårt Marstrand et populært alternativ. Men hvordan går du frem for å få et best mulig resultat når du legger ditt altan- og balkongteppe?

Våre altan- og balkongtepper kan legges både i innglassede uterom og på åpne balkonger, altan eller veranda. Gulvet under kan være både isolert og uisolert, det spiller ingen rolle. Teppene er nemlig laget for å tåle fuktighet og væske. Undersiden av teppet er dekket av små plastknotter som skaper et luftrom mellom teppet og underlaget. Dette gjør at vannet renner gjennom teppet og fuktigheten tørker. Mange velger å legge et altan- og balkongteppe på uteplasser med betonggulv, ettersom disse ofte er kalde og harde og ikke særlig behagelige å gå på. Da kan et altanteppe gjøre opplevelsen mye triveligere. Men det er også vanlig å legge et altan- og balkongteppe over for eksempel gulvplater.

En stor fordel med altan- og balkongtepper av typen Marstrand er at de tåler opptil 3 000 til 5 000 soltimer uten å blekes! Ettersom tepper som ligger utendørs eller i rom med svært store glasspartier utsettes for sterkt sollys, er det viktig at teppet som legges tåler mange soltimer.

Ting å tenke på 

Teppet vårt Marstrand er et altanteppe på metervare. Det første du bør tenke på når du skal kjøpe ditt altan- og balkongteppe, er at du måler opp rommet skikkelig der teppet skal legges. Et godt tips er å tegne en skisse av overflaten på et papir, som du deretter bruker til å måle teppet etter. Marstrand er et altanteppe på rull, og det er tilgjengelige i forskjellige standardbredder (opptil 400 cm), som deretter skjæres til ut ifra ønsket mål. Vi kan altså hjelpe deg med måltilpassing av balkongteppet ditt. Du måler opp, og vi skjærer til teppet i de målene du ønsker. Men det kan være lurt å tenke over hvilken standardbredde som egner seg best, slik at du får så lite svinn og overflateskjøter som mulig. Lengden på teppet velger du helt selv. Derfor passer våre balkong- og altantepper til alle slags størrelser på altaner og balkonger. Breddene er som sagt begrenset, men streb etter færrest mulig skjøter på teppet ditt. Da får du det beste resultatet.

Et altan- og balkongteppe skjæres ofte langs veggene/sidene på altanen eller balkongen. Til dette formålet bruker man en teppekniv. Den første tiden kan teppet krympe og trekke seg sammen cirka fem centimeter i hver retning. Når du har målt overflaten din, skal du derfor legge til en krympemargin på cirka fem centimeter i hver retning (på store overflater trenger du kanskje enda flere centimeter). Deretter skal du la teppet ligge på plass i minst to uker før du skjærer det ned til det eksakte målet. Du kan møblere oppå teppet i løpet av denne perioden, altså før du skjærer det til.

Vi får mange spørsmål når folk skal legge teppet sitt, for eksempel om hva man gjør ved eventuelle utskjæringer. Det kan for eksempel være en stolpe på altanen, eller kanskje det er terskler og annet fast inventar langs veggen som må tilpasses. Resultatet blir alltid best hvis man skjærer til teppet der det skal ligge. Å tilpasse teppet med utskjæringer i henhold til en skisse er vanskelig, og risikoen for å gjøre en feil er stor.  

Sjekkliste for legging av altan- og balkongteppe 

1. Mål opp altanen, balkongen eller uterommet ditt.
2. Legg på minst fem centimeter i hver retning (flere centimeter ved store overflater).
3. Tenk over, eller spør vårt personale eller kundeservice, hvilken bredde som egner seg best for deg, slik at du unngår unødvendige skjøter.
4. Bestem deg for hvilken farge eller teppevariant du liker best, og velg denne.
5. Bestill eller kjøp teppet ditt. Få det levert eller ta det med deg hjem.
6. Rengjør underlaget skikkelig der teppet skal ligge.
7. Rull ut teppet ditt og la det ligge i minst to uker.
8. Skjær deretter til teppet med en teppekniv. Dette gjelder både langs sidene og rundt eventuelle andre gjenstander.
9. Nyt ditt nye altan- og balkongteppe!

Hvis du er på jakt etter et prisgunstig og billig altan- og balkongteppe, er Marstrand et godt valg!  Hvis du har du flere spørsmål og tanker rundt legging av ditt altan- og balkongteppe, eller har du andre spørsmål om teppelegging på uteplassen din, er du velkommen til å kontakte vår kundeservice. Lykke til! Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel