Lyddempende tepper – disse bør du velge

Lyddempende tepper – Gjall fra Fabula Living

Mange opplever at de lever i en hektisk tilværelse, og behovet for å finne steder med fred og ro har nok aldri vært større. Hvor vi finner fred og ro er personlig, men mange er enige om at de besøker det stedet altfor sjelden. Derfor er det viktig at vi gjør det vi kan for at de stedene vi ferdes daglig, for eksempel hjemme og på arbeidsplassen, blir så hyggelige, fredelige og rolige som mulig. Å innrede med tepper er en måte å skape en fredelig, varm og hjemmekoselig atmosfære, samtidig som teppene hjelper med å dempe lyd.

Store og tykke tepper demper mer lyd

Ved å innrede med tepper kan du i stor grad påvirke lydbildet i et rom. I dag som åpne planløsninger er vanlig er det mange som har problemer med ekko i stua, støyende åpne kontorlandskap eller spiserom hvor lyden fra kniven mot tallerkenen bokstavelig talt skjærer i ørene. Å legge inn et eller flere lyddempende tepper i rommet er en enkel måte å løse problemet på. Jo større teppe og jo mer av gulvoverflaten det dekker, desto mer lyd demper det. Selv tykkelsen på teppet har betydning, siden mer tekstilt materiale demper mer lyd. Så vil du ha et teppe som demper lyden skikkelig godt skal du velge et stort og tykt teppe med mye materiale i – for eksempel et håndvevd ullteppe, et ryeteppe eller et håndknyttet teppe.

Teppe under spisebordet demper lyd – her juteteppet Aqua

Men det er ikke bare i åpne planløsninger man kan ha problemer med lydbildet. I blant kan man ønske seg et mer dempet lydbilde også i mindre rom, for eksempel i et lesehjørne, på hjemmekontoret eller soverommet. Prøv å plassere et stort og tykt lyddempende teppe også i disse rommene – for eksempel under skrivebordet eller sengen. La gjerne teppet stikke ut rundt skrivebordet eller sengen, da fanger det opp enda mer lyd.

Teppet Casablanca fra Classic Collection demper lyden på soverommet

Vegg-til-vegg-tepper er effektive lyddempere

I noen omgivelser kan et heldekkende teppe være et godt alternativ for å møte behovet for å dempe lyden. Å dekke hele gulvet med tekstilt materiale er en effektiv måte å dempe lyd på, og forbedre akustikken. Vegg-til-vegg-tepper er i dag vanlig for eksempel på soverom, lekerom, TV-stuer og åpne kontorlandskap. I et soverom vil du kunne sove uforstyrret, i et lekerom kastes leker vilt rundt, i en TV-stue vil du kunne la deg oppsluke av filmen og på kontoret vil du kunne konsentrere deg. En av årsakene til at heldekkende tepper er vanlige i disse rommene er nettopp vegg-til-vegg-teppenes lyddempende egenskaper. Vil du se alle våre vegg-til-vegg-tepper finner du dem her.

Vegg-til-vegg-teppe i lekerommet – en effektiv lyddemper

En enkel måte å forbedre lydbildet og akustikken i et rom er altså å innrede med tepper, og gjerne store, tykke tepper. Lyddempende tepper er en måte å skape roligere omgivelser på – selv i en hektisk og høylytt hverdag.Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel