Kjenner du deg ikke igjen? Vi oppdaterer utseendet vårt, men vår service, kunnskap og vårt store sortiment forblir det samme.

Slik velger du riktig teppe

Ullteppet Sarek og juteteppet Kerala

Det er vanskelig å velge riktig teppe. Vi har tepper og matter i alle rom: i stuen, i gangen, på soverommet og på badet. Noen ganger skal teppene være store, og andre ganger skal de være små. Noen ganger skal de være myke og gode, andre ganger tynne og slitesterke. Valg av teppe er derfor ikke alltid enkelt, og innimellom må man gruble litt ekstra for å finne riktig teppe.

Det er flere aspekter å ta hensyn til når man skal velge teppe, som for eksempel størrelse, materiale, farge og form. Teppet skal også passe sammen med de øvrige fargene og møblene. Hos Kilands har vi lang erfaring med kundestøtte, og hjelper deg gjerne med å finne riktig teppe til ditt formål.

Tepper er en del av interiøret

Tepper er ikke bare behagelige å gå på, de er også en stor del av interiøret i rommet. Et teppe kan ofte være et del av et møblement, men det kan også ligge fritt på gulvet i rommet. Det finnes mange tepper som tilfører det lille ekstra til et rom, både når det kommer til farge og form. Da snakker teppet for seg selv, og blir som et kunstverk på gulvet.

I åpne planløsninger kan flere tepper skape en følelse av «rom i rommet». Et teppe kan også ramme inn spisebordet, og dermed skape en innbydende plass for måltider og middagsselskaper. På samme måte kan et teppe til sofagruppen knytte møblene sammen, og skape en plass for sosialisering, kaffestunder, samtaler og koselige kvelder. Teppet kan tilføre farge til rommet, lage en koselig atmosfære og hjelpe til med å dempe lyd – noe som sammen bidrar til å skape et harmonisk oppholdsrom.

Her har vi listet opp noen aspekter som du må tenker over for å velge rett teppe til ditt formål.

Dette bør du tenke på

HVOR?

Skal du ha teppet i en stue, i gangen eller på soverommet? Plasseringen til teppet påvirker hvilken type teppe som passer best.

FØLELSE?

Hvilken følelse ønsker du at teppet skal gi når du går på det? Ønsker du at det skal være mykt, tykt og fluffy? Slett, tynt og slitesterkt?

MATERIALE?

Det finnes tepper i mange ulike materialer. Enkelte materialer er mer motstandsdyktige når det kommer til skitt og flekker, og er enklere å holde rene samt støvsuge, mens andre materialer kan ha en skinnende overflate med herlig glans.

En del av oss vil ha tepper i naturmaterialer som ull, bomull, eller jute, mens andre foretrekker syntetiske materialer som plast, polyester og polyamid. Hvilke materialegenskaper foretrekker du?

FARGE OG MØNSTER?

Har du tenkt på hvilken farge teppet ditt skal ha? Og om du ønsker et ensfarget teppe, eller et med mønster? Det finnes tepper i alle mulige farger, og det finnes i tillegg mange ulike mønster å velge mellom. Alt fra dempede og diskré mønster til stormønstrete og ekstra uttrykksfulle tepper.

FORM?

Skal teppet være rektangulært? Eller passer det bedre med et som er rundt eller kvadratisk? Eller kanskje et ovalt eller asymmetrisk?

STØRRELSE?

Et vanlig spørsmål er hvilken størrelse man skal velge på teppet. I størrelsesguiden vår veileder vi deg om hvordan du skal velge rett størrelse på det nye teppet ditt. Der kan du se illustrasjoner på hvordan du innreder soverom, spisestuer og sofagrupper med tepper i ulike størrelser. Du finner størrelsesguiden vår her.

ER DET FORTSATT VANSKELIG Å VELGE?

Ta gjerne kontakt med oss! Produktrådgiverne våre hjelper deg med å velge det rette teppet. Du finner kontaktopplysningene våre her.Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel