Velg blant tepper til uteområdet, terrassen og balkongen

Kerala juteteppe i uterom

Når solen kommer tilbake om våren etter en lang vinter, vil mange av oss være mer ute, og når høsten nærmer seg, vil mange forlenge sommeren så godt det er mulig. En måte å realisere dette på er ved å skape et miljø utendørs hvor vi trives og vil oppholde oss. Å innrede uteområdet, terrassen eller balkongen på en trivelig og hjemmekoselig måte gjør at du også kommer til å ville tilbringe mer tid der. Både på egen hånd og sammen med familie og venner. Her kommer noen tips og ideer rundt hva du kan tenke på når du skal velge teppe til uteområdet ditt. Vi hjelper deg med å velge blant våre tepper til uterom.

Hvilken type tepper vi vil og kan ha utendørs eller på uteområdet er veldig avhengig av hvilke forutsetninger stedet har. Isolerte og innglassede uterom gir for eksempel helt andre forutsetninger enn en åpen terrasse eller balkong. Det er viktig å tenke på når man velger utendørsteppe.

Altan- og balkongteppet, en ekte klassiker

Et klassisk altan- og balkongteppe er et populært alternativ når man skal velge teppe til uterom. Det er UV-bestandig og tåler fuktighet og regn godt, noe som gjør at det passer fint å legge både i innglassede uterom og på steder helt uten tak. Det har knotter på undersiden som gjør at vann og fuktighet tørker enkelt. Denne typen teppe legges som regel som et vegg-til-vegg-teppe, og kan legges på alle typer underlag, for eksempel betong, terrassegulv og steinheller. Altan- og balkongtepper finnes i flere forskjellige farger og bredder, som gjør at du kan finne en variant for nettopp ditt uterom eller uteområde.

Kunstgress er en variant av det klassiske altan- og balkongteppet. Det er mykt og deilig, og et underlag du gjerne kan gå barbent på. Kunstgress er UV-bestandig og tåler vann godt ettersom det renner rett gjennom, noe som får teppene til å tørke fort.

Tepper til åpne uteområder

Dersom du har et åpent uterom som er helt uten tak, er det viktig at du velger et teppe som tåler vann og fuktighet godt. Det klassiske altan- og balkongteppet, eller kunstgress, som vi nevner over, er begge alternativer som fungerer til denne typen uteområder. Men det finnes også en del andre alternativer å velge mellom.

I det siste har tilbudet av tepper som er tilpasset for å kunne ligge ute uten tak blitt større. Stadig flere tepper produseres i materialer som gjør at de tåler vann, og disse teppene kalles da ofte for indoor/outdoortepper. Blant disse kan du velge mellom tepper i ferdige størrelser, og i ulike farge og mønstre. Det er et godt alternativ for deg som ikke vil legge et vegg-til-vegg-teppe på uteområdet ditt, men for eksempel legge et teppe kun ved gruppen med utemøbler, eller foran døra til balkongen.Et annet alternativ er plasttepper, som også tåler vann. Plasttepper finnes i en mengde forskjellige farger, mønster og størrelser. Her finner du et stort utvalg!

Tepper til innglassede og isolerte uterom

Hvis uterommet ditt er innglasset, men uisolert, gjelder stort sett de samme anbefalingene som for åpne uterom. Årsaken er at det er vanskelig å vite hvor mye fuktighet og væske teppet kommer til å bli utsatt for fra undersiden, selv om selve rommet er innglasset og dekket med tak. Du kan alltid gjøre en vurdering selv av hvor mye fuktighet du tror teppet kommer til å bli utsatt for i uterommet, og deretter velge et teppe du tror kan håndtere klimaet.

Har du derimot et innglasset uterom som er isolert og egnet for vinterbruk, har du andre forutsetninger når det kommer til valg av teppe. I denne typen uterom kan du stort sett legge hvilket teppe du vil, og utvalget er dermed stort. Det eneste du må tenke på i uterom er at det ofte er store glasspartier som går helt ned i gulvet, som gjør at teppet kan bli mer utsatt for sol enn tepper som ligger innendørs. Du bør ha med i beregningen at teppet da risikerer å bli solbleket, og det kan være en fordel å velge et mer UV-bestandig teppe også i denne typen rom.

Populære teppetyper i uterom er jutetepper, sisaltepper og forskjellige varianter av flatvevde tepper. Naturmaterialene jute og sisal tåler sol relativt godt, så lenge de ikke er farget. Mange vil ha en naturlig følelse i uterommet, noe naturmaterialene gir. Mange velger flatvevde tepper til uterommet sitt, da de er enkle å flytte møbler på og enkle å børste av og støvsuge om man drar med seg søppel inn fra hagen. De er også tynne og lette, noe som er praktisk om man vil henge teppet ut til lufting eller rulle det unna av en eller annen grunn.

Ta en titt i romkategorien vår for uterom for å finne teppe til uterommet eller uteområdet ditt. Trenger du hjelp til å finne teppe til uterommet, ta kontakt med kundeservice, så hjelper de deg å velge riktig.Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel