Kunsten å velge rett dørmatter og entrématter

Hadde det ikke vært deilig å få inn så lite smuss og grus som mulig i hjemmet eller på arbeidsplassen? En måte å redusere det på er å plassere en velfungerende dør- eller entrématte utenfor, men også innenfor døren. Det finnes et stort utvalg av dør- og entrématter i forskjellige materialer, farger og former, som også som fyller ulike funksjoner. Hvilken matte du velger å plassere utenfor døra, påvirkes derfor av flere aspekter. Her følger noen tips til hva du bør tenke på når du skal velge dørmatte til hjemmet eller arbeidsplassen.

Entrématte utenfor døren - både praktisk og gjestfritt!

For å få så lite smuss og grus som mulig inn i hjemmet ditt eller i entréen på jobben, er det best å ha en matte både utenfor og innenfor døren. Utenfor er det for eksempel lurt å plassere en matte med en form for skrapefunksjon, som du kan skrape av skoene mot før du går inn. Innenfor døren er det et godt valg med en dør- og entrématte av en mer absorberende type.

Dør- og entrématter finnes i mange forskjellige materialer. Hvilket materiale du velger kommer i stor grad an på om matten skal plasseres utendørs eller innendørs. Det er fordi vær og vind kan ha stor påvirkning på mattens levetid. En dørmatte som plasseres helt åpent på et ubeskyttet sted og utsettes for vær og vind krever andre egenskaper enn en som plasseres på en veranda eller innenfor døren.

Hvis matten din kommer til å bli utsatt for mye vann og fuktighet er et lurt å velge en dør- og entrématte av gummi, eller en type plast, som gjør dem motstandsdyktige mot væske. Denne typen dørmatter er et godt valg hvis du skal plassere matten utendørs. Dørmatter i gummi er også enkle å rengjøre, ved å spyle av dem. Ligger dør- eller entrématten mer beskyttet, men fortsatt utendørs, kan du for eksempel velge en matte i naturmaterialet kokos.


Store valgmuligheter for dørmatter innenfor døren

Når du skal velge en dør- og entrématte å legge på innsiden i entréen blir utvalget større, ettersom det er betydelig mindre påkjenninger innendørs enn utendørs. En type entrématte som mange velger er såkalte tørkematter/absorberingsmatter. Disse mattene har fuktighetsabsorberende egenskaper, og er utstyrt med gummibakside som holder matten på plass. Absorberingsdørmatter kan vanligvis rengjøres ved å spyle dem av med lunkent vann og vaskemiddel, og noen kan også vaskes i maskin.

En annen type matte som også er vanlig er den typen entrématte som ofte selges på metervare, og som har en overside av syntetisk materiale med en struktur som gjør det enklere for deg å tørke smuss av skoene på matten. Disse mattene har også en sklifri bakside, som holder den på plass. Dør- og entrématter på metervare finnes i ulike farger, former og bredder, og vi hjelper deg gjerne å finne riktig alternativ i vårt store sortiment. Denne typen dør- og entrématte kan du også skjære til etter nøyaktige ønskemål, noe som kan være en stor fordel.

Andre alternativer å legge innendørs er for eksempel dør- og entrématte i ull. Her er det ofte flere farger og mønster å velge mellom. Naturmaterialet ull er solid og slitesterkt, men har ikke de samme vannabsorberende egenskapene som for eksempel en dørmatte i gummi eller plast. Naturmaterialet jute forekommer også ofte i dørmatter. Innendørs, hvor mengden fuktighet og væske ofte er begrenset, fungerer dørmatter i jute godt, men skal matten plasseres utendørs egner andre materialer seg bedre. Dør- og entrématter i gummi og kokos, som nevnes over, er gode valg for utendørsbruk, og de kan selvfølgelig også plasseres innendørs.

Et populært valg når det gjelder å velge matte til entréen er dørmatter med morsomme motiver, eller dørmatter med tekst på. En sannsynlig grunn til dette er at vi gjerne vil bli møtt av en positiv følelse når vi kommer hjem eller på jobben, og dørmatten blir en måte å formidle en slik følelse på. Dør- og entrématter med morsomme motiv eller tekst på finnes i forskjellige materialer og farger, så her gjelder det bare å finne din favoritt.

Entrématte med trykk for bedrifter og offentlige miljø

Ser du etter en entrématte til bedriften eller arbeidsplassen, er entrématte med trykk et populært alternativ. Mange synes det er trivelig å ønske gjestene sine velkommen med for eksempel en logo på matten som ligger i entréen. Matten som motivet trykkes på er en type absorberingsmatte av høy kvalitet, med gummibelagt bakside som også kan vaskes i maskin. Dørmatter med trykk finnes i en mengde ulike farger og størrelser, og hvordan motivet skal se ut er det stort sett bare fantasien din som setter grenser for.

Entrématte med trykk - Lager 157

Lykke til med valget av ny dør- og entrématte! Ta kontakt med vår kundeservice hvis du har noen spørsmål, så hjelper de deg.Åpent kjøp 90 dager
Rask leverering
Gratis retur
Trygg e-handel